-
1 Fursecuri cu
- alune
- Dificultate
- Redusa
- Timp
- 1h 30 min
- 14 voturi
- Ingrediente
- 200 g unt
- 100 g zahar
- 1 lingura coniac sau vodka
- coaja de lamaie
- 200 g faina
- 100 g alune macinate
- un plic zahar vanilat
- ciocolata si bomboane pentru ornat
-
Mod de preparare
Omogenizez untul cu zaharul,adaug coniacul,faina,alunele macinate, zaharul vanilat si coaja de lamaie.
aluatul la frigider o ora, apoi intind o foaie de 5 mm grosime, decupez
fursecuri.Le coc in tava unsa sau tapetata cu hartie de copt, le coc in
cuptorul in prealabil incins.Dupa ce se racesc, le glazez cu ciocolata, le presar cu bomboane ornamentale si ciocolata rasa.
-
-
....................................................
-
(2) Fursecuri cu aroma de portocale
125 g zahar
150 g unt
un ou
2 galbenusuri
2 linguri zeama de portocale
coaja unei portocale
1 plic zahar vanilat
250 g faina
un plic praf de copt
Mod de preparare
Omogenizez untul cu zaharul,adaug coniacul,faina,alunele macinate, zaharul vanilat si coaja de lamaie.
aluatul la frigider o ora, apoi intind o foaie de 5 mm grosime, decupez
fursecuri.Le coc in tava unsa sau tapetata cu hartie de copt, le coc in
cuptorul in prealabil incins.Dupa ce se racesc, le glazez cu ciocolata, le presar cu bomboane ornamentale si ciocolata rasa.
....................................................
(2) Fursecuri cu aroma de portocale
Mod de preparare
Omogenizez zaharul cu untul
si ouale.Adaug zeama si coaja de portocale, apoi restul
ingredientelor. Las aluatul la rece 2 ore. Intind coca de jumatate de
centimetru grosime, decupez fursecuri cu forme dorite.Asez fursecurile
in tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt.Dau la copt pentru
10 minute in cuptorul preincalzit.Glazez cu ciocolata dupa ce se racesc.Presar cu nuca de cocos sau cu bomboane pentru ornat.
................................................
)3( Fursecuri de casa
25 voturi
Ingrediente
- 350g.faina
- 1 margarina Rama Maestro
- 1 ou
- 150g.zahar
- 100g.nuca de cocos (la plic)
- un praf de sare
- vanilie
- coaja de lamaie
- esenta de cocos (dupa gust)
- dulceata
- peltea sau gem pentru umplut (eu am folosit peltea de gutui si dulceata de soc)
- zahar pudra vanilat pentru ornat
-
Mod de preparare
Se framanta un aluat din toate ingredientele enumerate si se da la rece pentru o jumatate de ora.
Se intinde o foaie de 5-6mm. si se decupeaza forme diferite in functie
de ce aveti la dispozitie- (inimioare, flori, ratuste, iepurasi etc.)
Tava de copt se tapeteaza cu hartie si fara s-o ungem cu nimic asezam
formele si le dam la cuptor timp de 20 min. la o temperatura de 190
grade.
Se scot, se racesc si se umplu doua cate doua cu dulceata unele, cu
peltea altele. Am folosit forme decupate la mijloc sa se poata vedea
dulceata frumos colorata. Cele in forma de braduti, ratusca si iepuras
le-am pudrat numai cu zahar. Aceste fursecuri sunt aspectuase si arata
bine pe masa de Craciun langa un cozonac de casa bun.
Se pot pregati mai din timp, deoarece cu cat stau mai mult cu atat se fragezesc si sunt mai bune.
Pofta buna!
-
............................................................
-
)4(Fursecuri fragede cu levantica
250 gr unt
150 gr zahar pudra
1 lingura levantica
1/2 plic praf de copt
2 oua
400 gr faina5 gr sare
Mod de preparare
Untul la temperatura camerei se omogenizeaza cu zahar.
Se adauga ouale si sarea. faina amestecata cu levantica si praful de copt si omogenizam cu o lingura pana se incorporeaza.
Se introduce mixerul pentru 1 min in aluatul format pentru a se omogeniza bine toate ingredientele.
Se incalzeste cuptorul la 160 gr, tava se tapeteaza cu hartie de copt.
Compozitia formata se pune intr-un pos cu sprit (cornet de panza cu varf
din inox) si se formeaza fursecurile dupa cum arata in poza.
Se introduce tava la cuptor si se lasa la copt la foc potrivit cca 15 min.
Cand devin aurii pe margine se scot din cuptor si se lasa la racit.
Cand sunt complet racite se pun pe platou si se servesc.
Pofta buna !
.............................................................
)5(Fursecuri fragede
Omogenizez zaharul cu untul
si ouale.Adaug zeama si coaja de portocale, apoi restul
ingredientelor. Las aluatul la rece 2 ore. Intind coca de jumatate de
centimetru grosime, decupez fursecuri cu forme dorite.Asez fursecurile
in tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt.Dau la copt pentru
10 minute in cuptorul preincalzit.Glazez cu ciocolata dupa ce se racesc.Presar cu nuca de cocos sau cu bomboane pentru ornat.
25 voturi
Ingrediente
- 350g.faina
- 1 margarina Rama Maestro
- 1 ou
- 150g.zahar
- 100g.nuca de cocos (la plic)
- un praf de sare
- vanilie
- coaja de lamaie
- esenta de cocos (dupa gust)
- dulceata
- peltea sau gem pentru umplut (eu am folosit peltea de gutui si dulceata de soc)
- zahar pudra vanilat pentru ornat
- Mod de preparareSe framanta un aluat din toate ingredientele enumerate si se da la rece pentru o jumatate de ora.
Se intinde o foaie de 5-6mm. si se decupeaza forme diferite in functie de ce aveti la dispozitie- (inimioare, flori, ratuste, iepurasi etc.) Tava de copt se tapeteaza cu hartie si fara s-o ungem cu nimic asezam formele si le dam la cuptor timp de 20 min. la o temperatura de 190 grade.
Se scot, se racesc si se umplu doua cate doua cu dulceata unele, cu peltea altele. Am folosit forme decupate la mijloc sa se poata vedea dulceata frumos colorata. Cele in forma de braduti, ratusca si iepuras le-am pudrat numai cu zahar. Aceste fursecuri sunt aspectuase si arata bine pe masa de Craciun langa un cozonac de casa bun.
Se pot pregati mai din timp, deoarece cu cat stau mai mult cu atat se fragezesc si sunt mai bune.
Pofta buna! - ............................................................
- )4(Fursecuri fragede cu levantica
150 gr zahar pudra
1 lingura levantica
1/2 plic praf de copt
2 oua
400 gr faina5 gr sare
Mod de preparare
Untul la temperatura camerei se omogenizeaza cu zahar.
Se adauga ouale si sarea. faina amestecata cu levantica si praful de copt si omogenizam cu o lingura pana se incorporeaza.
Se introduce mixerul pentru 1 min in aluatul format pentru a se omogeniza bine toate ingredientele.
Se incalzeste cuptorul la 160 gr, tava se tapeteaza cu hartie de copt.
Compozitia formata se pune intr-un pos cu sprit (cornet de panza cu varf din inox) si se formeaza fursecurile dupa cum arata in poza.
Se introduce tava la cuptor si se lasa la copt la foc potrivit cca 15 min.
Cand devin aurii pe margine se scot din cuptor si se lasa la racit.
Cand sunt complet racite se pun pe platou si se servesc.
Pofta buna !
Se adauga ouale si sarea. faina amestecata cu levantica si praful de copt si omogenizam cu o lingura pana se incorporeaza.
Se introduce mixerul pentru 1 min in aluatul format pentru a se omogeniza bine toate ingredientele.
Se incalzeste cuptorul la 160 gr, tava se tapeteaza cu hartie de copt.
Compozitia formata se pune intr-un pos cu sprit (cornet de panza cu varf din inox) si se formeaza fursecurile dupa cum arata in poza.
Se introduce tava la cuptor si se lasa la copt la foc potrivit cca 15 min.
Cand devin aurii pe margine se scot din cuptor si se lasa la racit.
Cand sunt complet racite se pun pe platou si se servesc.
Pofta buna !
.............................................................
)5(Fursecuri fragede
Mod de preparare
Oualele se bat cu zaharul
timp de 2 - 3 minute cu ajutorul unui mixer, iar apoi treptat se adauga
uleiul. Faina se toarna in ploaie si se incorporeaza cu ajutorul unei
linguri de lemn.
La final se adauga esenta si se omogenizeaza.
Aceasta pasta se pune intr-un posh si se formeaza fursecuri de diverse forme care se aseaza intr-o tava unsa si tapetata.
Se dau la cuptor si apoi se scot din tava si se lasa la racit pe un gratar.
Se prepara glazura exact dupa instructiunile de pe plic,si apoi se glazureaza fursecurile.
Se pot pastra 2-3 zile in cutii bine inchise.
Pofta Buna!!!
.......................................
(6)Chocolade chips -fursecuri
La final se adauga esenta si se omogenizeaza.
Aceasta pasta se pune intr-un posh si se formeaza fursecuri de diverse forme care se aseaza intr-o tava unsa si tapetata.
Se dau la cuptor si apoi se scot din tava si se lasa la racit pe un gratar.
Se prepara glazura exact dupa instructiunile de pe plic,si apoi se glazureaza fursecurile.
Se pot pastra 2-3 zile in cutii bine inchise.
Pofta Buna!!!
Dificultate
Redusa
Timp
50 min
Ingrediente
- 1kg de faina
- 2 prafuri de copt
- putina sare
- 2 prafuri zahar vanilat
- 400 gr de unt-2pahare de ulei
- 4 oua
- 2 pahare de zahar-1pahar zahar brun-1pahar zahar obisnuit
- 300 gr de chocolade chips
- sucul de la o lamaie
-
Mod de preparare
Se pune untul cu zaharul in oala mixerului si se freaca bine pina devine spuma dupa care se adauga treptat ouale
si restul ingridentelor pina devine un aluat moale dar se poate
prelucra
- Pun o foaie de pergament si pe ea rastorn jumatate din aluat si
il fac un salam si tai din el portii mici din care pun gramajoare pe o
tava cu pergament pe ea.
- Incalzim cuptorul la 180 de grade si cind este
cald le dam la copt ptr 15 minute sau pina se rumenesc usor.
- Sint foarte
gustoase si se mentin intr-o cutie care se inchide ermetic.
Daca se foloseste ulei in loc de unt se freaca ouale cu zaharul dupa
care se toarna uleiul si restul ingridentelor.
- Dupa asta totul este la
fel.Fursecurile ies la fel de gustoase ca cu unt.Sint mai putine
calorii.
-
*****************************************************************************)7(Fursecuri "Gandacei"
Dificultate
Redusa
Timp
2h 30 min
21 voturi
Dificultate
Redusa
Timp
50 min
Mod de preparare
Se pune untul cu zaharul in oala mixerului si se freaca bine pina devine spuma dupa care se adauga treptat ouale
si restul ingridentelor pina devine un aluat moale dar se poate prelucra
si restul ingridentelor pina devine un aluat moale dar se poate prelucra
Daca se foloseste ulei in loc de unt se freaca ouale cu zaharul dupa care se toarna uleiul si restul ingridentelor.
*****************************************************************************)7(Fursecuri "Gandacei"
Ingrediente
500g margarina,
300g zahar pudra,
2 lingurite amoniac,
esenta de rom,
600-700g faina,
200g gem de prune,
200ml lapte (sau apa
daca tineti post),
3 linguri zahar,
3 linguri cacao,
nuca macinata
o farfurie cu varf.
Mod de preparare
Se bate margarina cu zaharul pudra, se adauga amoniacul stins cu zeama de lamaie si esenta de rom.
Se amesteca bine si se adauga faina, treptat, pana cand compozitia incepe sa se desprinda de pe vas.
Se lasa la rece timp de 1 ora.
Se ia putin din compozitie, cam cat o nuca, se ruleaza in palma, formandu-se un betisor.
Se apasa usor, oblic, cu furculita pe betisor ( sa-i dam o forma de" gandacel"!!).
Se aseaza intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se coc la foc mic, timp de 20-25 min, pana se rumenesc un pic.
Dupa racire, se ung cu gem de prune si se lipesc doua cate doua.
Se cufunda partea mai lata in glazura de cacao, si apoi se dau prin nuca macinata.
Pt. glazura, se pune laptele intr-un vas, la foc mic, se adauga 3 linguri de zahar si 3 linguri de cacao.
Se dau intr-un clocot, se ia vasul de pe foc si se adauga putina esenta de rom.
Fursecurile se pastreaza in cutii inchise, sa se fragezeasca.
Pofta buna!
Se amesteca bine si se adauga faina, treptat, pana cand compozitia incepe sa se desprinda de pe vas.
Se lasa la rece timp de 1 ora.
Se ia putin din compozitie, cam cat o nuca, se ruleaza in palma, formandu-se un betisor.
Se apasa usor, oblic, cu furculita pe betisor ( sa-i dam o forma de" gandacel"!!).
Se aseaza intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se coc la foc mic, timp de 20-25 min, pana se rumenesc un pic.
Dupa racire, se ung cu gem de prune si se lipesc doua cate doua.
Se cufunda partea mai lata in glazura de cacao, si apoi se dau prin nuca macinata.
Pt. glazura, se pune laptele intr-un vas, la foc mic, se adauga 3 linguri de zahar si 3 linguri de cacao.
Se dau intr-un clocot, se ia vasul de pe foc si se adauga putina esenta de rom.
Fursecurile se pastreaza in cutii inchise, sa se fragezeasca.
Pofta buna!
*****************************************************
(8)Fursecuri de Paste
-
Dificultate
Redusa
Timp
30 min
3 voturi
Ingrediente
- * 200 gr unt
- * 100 gr zahar pudra
- * 1 plic zahar vanilat
- bourbon
- * 2 lingurite esenta de alune de padure
- * 1 ou
- * 400 gr faina
- * 1 lingurita praf de copt
- * ½ lingurita bicarbonat de sodiu
- * 50 gr sirop de ciocolata pentru deserturi
- * 50 gr cacao
Mod de preparare
1.
Se incinge cuptorul la 190⁰C.
2. Intr-un vas, se bate untul cu zaharul pudra, zaharul vanilat bourbon si esenta de alune de padure.
Se adauga oul si se amesteca.Intr-un alt vas, se amesteca faina cu
praful de copt si bicarbonatul de sodiu apoi se inglobeaza in amestecul
cu unt, amestecandu-se pana cand se obtine un aluat.
Se imparte aluatul in jumatate, iar intr-una din jumatati, se incorporeaza siropul de ciocolata si cacaoa.
3.
Se intinde aluatul pe o suprafata pudrata cu faina si se decupeaza diferite forme specifice Pastelui.
Se dau fursecurile la copt 10-15 minute pana cand au inceput sa se rumeneasca pe margini.
Se lasa sa se raceasca apoi se decoreaza dupa fantezia fiecaruia.
http://lauradfood2.blogspot.com/
*******************
)9(Fursecuri cu branza
Dificultate
Redusa
Timp
30 min
3 voturi
Ingrediente
- * 200 gr unt
- * 100 gr zahar pudra
- * 1 plic zahar vanilat
- bourbon
- * 2 lingurite esenta de alune de padure
- * 1 ou
- * 400 gr faina
- * 1 lingurita praf de copt
- * ½ lingurita bicarbonat de sodiu
- * 50 gr sirop de ciocolata pentru deserturi
- * 50 gr cacao
Se incinge cuptorul la 190⁰C.
2. Intr-un vas, se bate untul cu zaharul pudra, zaharul vanilat bourbon si esenta de alune de padure.
Se adauga oul si se amesteca.Intr-un alt vas, se amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu apoi se inglobeaza in amestecul cu unt, amestecandu-se pana cand se obtine un aluat.
Se imparte aluatul in jumatate, iar intr-una din jumatati, se incorporeaza siropul de ciocolata si cacaoa.
3.
Se intinde aluatul pe o suprafata pudrata cu faina si se decupeaza diferite forme specifice Pastelui.
Se dau fursecurile la copt 10-15 minute pana cand au inceput sa se rumeneasca pe margini.
Se lasa sa se raceasca apoi se decoreaza dupa fantezia fiecaruia.
http://lauradfood2.blogspot.com/
Mod de preparare
Framantam un aluat bine legat din toate ingredientele de mai sus, apoi il lasam sa se odihneasca timp 1h.
Pornim cuptorul aragazului si ne pregatim formele (eu am folosit o tava,
vezi foto), le ungem cu putina grasime si umplem formele cam A�,
deoarece vor creste la copt. Le dam la cuptor pentru 25’.
Procedam la
fel si cu restul de aluat.
Scoatem fursecurile pe un gratar si cand s-au racit le ornam cu glazura preferata sau le pudram cu zahar farin.
Eu am preparat o glazura din ciocolata cu lapte/unt si deasupra am presarat fulgi de cocos, pentru un aspect mai placut.
Pofta buna!
************************************
)10(
Dificultate
Redusa
Timp
1h 45 min
6 voturi
Ingrediente
- 200g unt (margarina)
- 150g zahar,
- un ou,
- o lingurita esenta de vanilie,
- 200g faina,
- 40g cacao,
- 1/2 lingurita praf de copt,
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu,
- un praf de sare,
- 50g cocos razuit.
- Glazura: 2 linguri apa,
- 2 linguri zahar,
- 100g ciocolata amaruie (sau cu lapte),
- aprox. 45 jumatati de miez de nuca.
Mod de preparare
Se bate untul cu zaharul, se adauga oul si vanilia.
Separat se amesteca faina, cacao, praf de copt, bicarbonat si sare. pun treptat peste compozitia cu unt.
Se adauga si nuca de cocos.
Se amesteca bine si se lasa la frigider, timp de 1 ora.
Se formeaza bilute in palma si se pun pe o tava acoperita cu hartie de copt.
Se coc la foc potrivit timp de 15-20 min.
Se lasa sa se raceasca, dupa care se dau cu glazura de ciocolata. Nuca se pune putin pe foc, sa se rumeneasca.
Pt.
glazura se amesteca zaharul si apa, se pun la foc mic, intr-un vas,
pana se topeste zaharul.
Imediat se adauga ciocolata taiata bucatele si
se amesteca bine.
Se toarna peste fiecare prajiturica in parte si deasupra se lipeste cate o jumatate de miez de nuca.
Se lucreaza repede, ca sa nu se intareasca ciocolata.
Pofta buna!
*******************************
Pornim cuptorul aragazului si ne pregatim formele (eu am folosit o tava, vezi foto), le ungem cu putina grasime si umplem formele cam A�, deoarece vor creste la copt. Le dam la cuptor pentru 25’.
Procedam la fel si cu restul de aluat.
Scoatem fursecurile pe un gratar si cand s-au racit le ornam cu glazura preferata sau le pudram cu zahar farin.
Eu am preparat o glazura din ciocolata cu lapte/unt si deasupra am presarat fulgi de cocos, pentru un aspect mai placut.
Pofta buna!
Dificultate
Redusa
Timp
1h 45 min
6 voturi
Mod de preparare
Se bate untul cu zaharul, se adauga oul si vanilia.
Separat se amesteca faina, cacao, praf de copt, bicarbonat si sare. pun treptat peste compozitia cu unt.
Se adauga si nuca de cocos.
Se amesteca bine si se lasa la frigider, timp de 1 ora.
Se formeaza bilute in palma si se pun pe o tava acoperita cu hartie de copt.
Se coc la foc potrivit timp de 15-20 min.
Se lasa sa se raceasca, dupa care se dau cu glazura de ciocolata. Nuca se pune putin pe foc, sa se rumeneasca.
Pt.
glazura se amesteca zaharul si apa, se pun la foc mic, intr-un vas, pana se topeste zaharul.
Imediat se adauga ciocolata taiata bucatele si se amesteca bine.
Se toarna peste fiecare prajiturica in parte si deasupra se lipeste cate o jumatate de miez de nuca.
Se lucreaza repede, ca sa nu se intareasca ciocolata.
Pofta buna!
*******************************
Separat se amesteca faina, cacao, praf de copt, bicarbonat si sare. pun treptat peste compozitia cu unt.
Se adauga si nuca de cocos.
Se amesteca bine si se lasa la frigider, timp de 1 ora.
Se formeaza bilute in palma si se pun pe o tava acoperita cu hartie de copt.
Se coc la foc potrivit timp de 15-20 min.
Se lasa sa se raceasca, dupa care se dau cu glazura de ciocolata. Nuca se pune putin pe foc, sa se rumeneasca.
Pt.
glazura se amesteca zaharul si apa, se pun la foc mic, intr-un vas, pana se topeste zaharul.
Imediat se adauga ciocolata taiata bucatele si se amesteca bine.
Se toarna peste fiecare prajiturica in parte si deasupra se lipeste cate o jumatate de miez de nuca.
Se lucreaza repede, ca sa nu se intareasca ciocolata.
Pofta buna!
*******************************
Fursecuri cu anason
Dificultate
Redusa
Timp
1h
0 voturi
Ingrediente
Ingrediente pentru fursecuri:
500 g unt la temperatura camerei ( eu am folosit unt de 82% )
380 g zahăr
3 ouă
coaja de la o lămâie ( eu am pus și coajă de portocală )
750 g făină
două prafuri de copt ( eu am pus un praf de copt și o linguriță rasă cu bicarbonat )
o lingură cu pudră de anason ( anasonul a fost opțiunea mea )
Ingrediente Royal icing:
două albușuri
2 linguri cu zeamă de lămâie
2 linguri cu amidon
350 g zahăr pudră
o linguriță cu pudră de anason ( opțional )
coloranți alimentari
Mod de preparare
V-am
obișnuit cu scurte povestioare sau detalii referitoare la originea
preparatelor pe care le gasiți pe blog, așa ca nici de aceasta data n-am
sa ma dezic de ele. :)
Fursecurile
acestea sunt pregatite dupa o rețeta dintr-o carte de bucate nemțeasca.
Mi-a dat-o draga mea Aura, dupa ce am batut-o la cap cateva zile bune,
insa nu m-am putut abține sa nu adaug puțin anason, pentru a-l ademeni
mai bine pe Moș Craciun. :)
Am
adaugat faina cernuta, pudra de anason și agenții de creștere peste
compoziția obținuta și am framantat pana cand am obținut un aluat omogen
și ușor lipicios. Am acoperit vasul și l-am lasat la frigider pana
dimineața.
Pentru
ca am folosit un unt foarte gras a fost nevoie sa las aluatul sa se
inmoaie puțin, inainte sa ma apuc de format fursecurile. Daca ascultam
de Aura, care zicea sa-l impart in 3 și sa-l pun individual in folie
alimentara, la rece, imi era mai ușor. Dar m-am descurcat pana la urma.
:)
Am
imparțit dimineața aluatul și l-am lucrat pe rand. Am pus fursecurile
in tava și le-am copt 5 minute la 200 de grade ( rețeta zice ca se coc
10 minute la 200 de grade, insa cred ca depinde de cuptor ). Cert este
ca atunci cand simțiți un miros dulce, imbietor in casa, e timpul sa
scoateți fursecurile la aer. :)
Ei bine, cam asta este filosofia fursecurilor. Dupa cum vedeți, nu-i mare deloc. :) Acum, sa va povestesc despre decor.
Sincer?
Mi-am facut de lucru. :) Bine, mie-mi place migala, ca doar cu asta ma
ocup in timpul liber, insa cand ma gandesc ca dupa ce-am ”desenat”
cateva ore aceste fursecuri, o data mușcate nu mai ramane nimic din
ele... :) Pana și lui Daniloiu ii e mila de ele... :)
Deci,
le-am decorat cu Royal icing. O glazura care trebuie lucrata repede sau
acoperita cu folie cand e nevoie, altfel se usuca și nu mai poate fi
folosita. Va spun sincer ca eu nu am acoperit-o cu nimic, dar am mai
”inmuiat-o cu cate-o picatura-doua de apa.
Se poate și așa, nu pațește nimic.
Mixați
albușurile pana cand obțineți o spuma tare. Adaugați zeama de lamaie,
amidonul și continuați sa mixați adaugand treptat zaharul pudra și
anasonul. Imparțiți glazura obținuta in funcție de cate culori vreți sa
folosiți pentru decor. Pentru a ”desena” fursecurile, eu am folosit bețe
din bambus pentru frigarui. :)
Bineințeles,
puteți decora aceste fursecuri și cu ciocolata sau le puteți uni cu
dulceața. Puteți prepara o simpla bezea cu care sa le ungeți puțin și sa
presarați bombonele colorate.
Spor la treaba!
P.S. Mulțumesc, Aura! Ador fursecurile acestea! :*
No Response to "Retete "fursecuri" "
إرسال تعليق